.

piątek, 13 stycznia 2017

Roladki z tortilli z szynką gruszką i orzechami

Już dużo razy robiłam roladki z tortilli i próbowałam eksperymentować z dodatkami. Te które zrobiłam dzisiaj jak do tej pory zdecydowanie zajmują pierwsze miejsce. Chrupiąca gruszka i orzechy do tego smaczna szynka i ziołowy serek. Musicie takie zrobić. 
Robiłam też z dodatkiem rukoli i też były smaczne klik.






Składniki:
  • 2 placki tortilli
  • 1 serek ziołowy twarogowy
  • 10 plasterków szynka ze wsi Buczkowice
  • 1 gruszka konferencja
  • orzechy włoskie
Przygotowanie:
Placek cienko posmarować serkiem ziołowym. Ułożyć plasterki szynki i posmarować trochę grubiej serkiem ziołowym. Po całej powierzchni posypać posiekanymi orzechami i na brzegu ułożyć słupki około 1 cm obranej gruszki. Zwinąć rulon lekko dociskając by po krojeniu roladki się nie rozpadały. Rulon owinąć w folię spożywczą włożyć na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem pokroić w roladki.


2 komentarze:

  1. Bardzo ciekawe połączenie - na pewno wypróbuję ten przepis

    OdpowiedzUsuń
  2. ROladki super.Mam ochotę na takie ;)

    OdpowiedzUsuń