.

środa, 14 marca 2018

Ruloniki z parówką i serem na cieście do pizzy

Ostatnio mam lenia na gotowanie i pieczenie. I kombinuję z daniami takimi na szybko i z minimum roboty. Powiem wam, że pozytywnie się zaskoczyłam. To na prawdę coś fajnego, innego i szybkiego. 


Składniki:
  • 1 gotowe ciasto do pizzy
  • 150 g krojonej mozzarelli
  • parówki cienkie z szynki 97% mięsa
  • 1 butelka gotowego sosu bolońskiego (360 ml)
  • 1 łyżka masła
  • 0,5 łyżeczki bazylii
  • 0,5 łyżeczki oregano
  • 1/4 łyżeczki suszonego czosnku
Przygotowanie:
Ciasto pokroić na 6 równych części. Parówki przyciąć na wielkość pokrojonego ciasta. Na każdym kawałku ciasta położyć parówkę posypać mozzarellą i zwinąć w rulon. Na dno naczynia żaroodpornego wylać sos boloński. Ułożyć zlepieniem na dół ruloniki. Masło roztopić wymieszać z ziołami i czosnkiem. Posmarować z wierzchu ruloniki. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 210 stopni góra-dół z termoobiegiem i piec około 20 minut aż ciasto ładnie się zrumieni. 


4 komentarze:

  1. Wyglądają świetnie, moje dzieciaki byłyby zachwycone

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam bardzo gorąco W ten chłodny marcowy dzień przepięknie zaprezentowała się Tą potrawę bardzo podoba mi się aranżacja zdjęcia Wygląda to mega apetycznie i z pewnością takie jest Nie ma to jak fantazyjne proste dania które same w sobie są bardzo smaczne pozdrawiam cię bardzo serdecznie i życzę mnóstwa kreatywności w kuchni

    Gdybyś miała ochotę to serdecznie zapraszam Cię na bloga swojej Przyjaciółki , która również jak i Ty chwyta piękne obrazy w swój obiektyw i pisze posty płynące prosto z serca dla drugiego człowieka .

    ---> odnowionaja.blogspot.com

    Pozdrawiam bardzo serdecznie Sylwia :)

    OdpowiedzUsuń