wtorek, 19 marca 2019

Sałatka z awokado i jajkiem

Taką sałatkę polecam wam zrobić na śniadanie. Dzięki niej dostarczycie do organizmu sporą dawkę witamin i minerałów a jak jeszcze do niej będzie chleb żytni z ziarnami to już będzie istna bomba. 


Składniki:
  • 1 awokado
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 1 ząbek czosnku
  • do smaku sól himalajska*
  • zielona cebulka
Przygotowanie:
Awokado obrać ze skórki wyjąć pestkę. Pokroić w kostkę i przełożyć do miseczki. Jajko pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do awokado. Pognieść widelcem i doprawić do smaku solą. Posypać pokrojoną zieloną cebulką.

*W zdrowszej wersji sól można pominąć.


3 komentarze: