poniedziałek, 11 marca 2019

Klopsy jajeczne z ryżem

Czy musi być codziennie mięso na obiad? Nie koniecznie. My lubimy też obiady bezmięsne lub też na słodko. Propozycją na bezmięsny obiad są pyszne klopsy jajeczne z ryżem, które są szybkie i proste w przygotowaniu.

Porcelana Bogucice z kolekcji Swietłana .


Składniki:
Przygotowanie:
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelać na sitku zimną wodą i ostudzić.
Jajka pokroić w kostkę. W naczyniu wymieszać jajka z ryżem,bułką tartą i surowym jajkiem. Dodać pokrojoną zieloną cebulkę i doprawić do smaku. Uformować klopsy obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoto.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz