Składniki:
- 3 szt jajka
- 150 g bób świeży
- mała cebula
- 1- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz ziołowy do smaku
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka oleju
Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą, odłożyć do wystudzenia i obrać z skorupki uważając żeby nie uszkodzić białka. Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie około 10-15 min, odcedzić i przelać zimną wodą. Obrać z łusek. Jajka przekroić na wzdłuż na połówki, wybrać żółtko. Do żółtek dodać obrany bób i pokrojoną w kostkę i zeszkloną na niewielkiej ilości oleju, majonez. Za pomocą blendera zmiksować doda i doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić białka jajek. Przed podanie posypać posiekanym koperkiem.
wygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie
http://drobneprzyjemnosci.blogspot.com/
zapomniałam dodać, że zdjęcia jajek są prześliczne!
OdpowiedzUsuńDokładnie,foty są śliczne i bardzo zachęcają do spróbowania przepisu:)
UsuńMam nadzieję że spróbujecie.
UsuńŚwietny pomysł! Wyobrażam sobie jakie to było pyszne! Zdjęcia śliczne!
OdpowiedzUsuńWłaśnie,było szkoda że już nie ma świeżego bobu.
UsuńA wiesz, że ja jeszcze nie miałam okazji spróbować bobu:)A jajeczka pierwsza klasa;) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńJa w tym roku po raz pierwszy jadłam,ale mi zasmakował,więc będzie już gościł co roku.
UsuńŚlicznie podane.Bardzo ciekawy blog
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję, jest mi bardzo miło czytać taki komentarz od szefa kuchni.
Usuńciekawe połączenie smaków:) wygląda fantastycznie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
Usuńpięknie podane :) z bobem też nigdy nie robiłam, zazwyczaj zjadamy go z masełkiem :D
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńRewela i piekne zdjecia jak zwykle u CIebie:) Ja bobu nigdy wczesniej nie jadlam - dopiero w tym roku na wakacjach tesciowa mnie poczestowala! No musze przyznac ze tez powiedzialam jej ze zaluje ze wczesniej nie sprobowalam!:))) jajka w takiej wersji musza byc mega pyszne!:)
OdpowiedzUsuńMarzena, musimy próbować smaków. Czasami się nastawiamy że coś jest nie dobre a nigdy nie było okazji spróbować. Mam nadzieję, że zaproponujesz coś z bobem.
UsuńWyglądają apetycznie :) Uwielbiam bób :)
OdpowiedzUsuń