.

czwartek, 14 listopada 2013

Ziemniaczki pieczone

Żeby urozmaicić trochę podanie ziemniaków przygotowałam pyszne i chrupiące plasterki ziemniaczane w przyprawie" Przekąska  Kibica Kamis". Idealna kompozycja smakowa. Ziemniaki bardzo smaczne, aromatyczne i już nie musiałam dodawać żadnych przypraw. Najlepsze jest to, że wkładamy je do piekarnika i same się pieką. Możemy je podać jako dodatek do obiadu lub jako przekąskę z sosem czosnkowym lub ketchupem.



Składniki:
  • 0,5 kg ziemniaków(obranych)
  • przyprawa Przekąska  Kibica Kamis
  • olej
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać z skórki, umyć i pokroić w cieniutkie plasterki. Przełożyć do naczynia posypać przyprawą - około 1 łyżeczki. Skropić olejem i całość dokładnie wymieszać. Tak żeby wszystkie plasterki były pokryte przyprawą. Odłożyć na około 10 min. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia posmarować olejem i równomiernie rozłożyć pokrojone ziemniaki. Piec około 45 min w piekarniku nagrzanym do 220 st. Z funkcją termoobiegu plus grill.


4 komentarze:

  1. Jeszcze nie widziałam tej przyprawy, ale ziemniaczki bym z chęcią zjadła:)

    OdpowiedzUsuń
  2. muszę spróbować koniecznie

    OdpowiedzUsuń
  3. Super, pychotka. Tą przyprawę można zastąpić zwykła do ziemniaków. Polecam :)

    OdpowiedzUsuń