Składniki:
- 200 g makaronu w kształcie ryżu orzo
- 200 g szynki konserwowej
- 1 ogórek sałatkowy
- 4 łyżki groszku konserwowego
- 2 łyżki koperku
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki śmietany gęstej18%
- 3-4 łyżki majonezu
- sól himalajska
- pieprz kolorowy
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Ogórek obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki czyli makaron, szynka, ogórek, groszek konserwowy, koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać. Dodać śmietanę, majonez i ponownie wymieszać. Doprawić do smaku i odłożyć na 2-3 godziny do lodówki by smaki się przegryzły. Po wyjęciu z lodówki spróbować i ewentualnie jeszcze raz doprawić.
witam bardzo smaczna sałatka jadłam pozdrawiam i zapraszam na blog http://moje-wyroby.blog.pl/
OdpowiedzUsuńMniam, u mnie króluje taka na święta, tylko z innym makaronem!
OdpowiedzUsuńJa zamiast groszku daje ser zolty. Dzieci uwielbiaja😁
OdpowiedzUsuń