Składniki:
- 400 g makaronu świderki
- 450 g szpinak mrożony z śmietaną
- 2 piersi z kurczaka
- 100 ml kremówki
- 3 ząbki czosnku
- sól morska prowansalska Kamis
- pieprz kolorowy Kamis
- olej rzepakowy do smażenia
- kulki mozzarelli
Piersi czyścić i pokroić w kostkę.
Doprawić do smaku solą morską prowansalską i kolorowym pieprzem.
Podsmażyć do miękkości na oleju. Makaron ugotować w osolonej wodzie wg
przepisu na opakowaniu. Szpinak rozmrozić dodać pokrojony w cieniutkie
plasterki czosnek i podsmażyć do odparowania namiaru płynu. Wlać
śmietankę, dodać mięso, ugotowany makaron i wymieszać. Całość doprawić
do smaku. Przed podaniem na górę dodać przekrojone kulki mozzarelli.
Szpinak w przepysznym wydaniu !
OdpowiedzUsuńI ja uwielbiam, bardzo wartosciowe i syte jedzonko
OdpowiedzUsuńo! jeszcze mozzarella do tego - super!
OdpowiedzUsuńsmaczny zdrowy obiad:)
OdpowiedzUsuńwspaniałe jedzonko, moje smaki :)
OdpowiedzUsuńKupiłaś mnie tym daniem:)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowite danie.
OdpowiedzUsuńZielono wesoło, wiosennie, a do tego ten smak...:)
OdpowiedzUsuńOj, zjadłabym dzisiaj na obiad. Lubię połączenie szpinaku i makaronu:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam połączenie szpinaku z makaronem, a do tego kurczak... mniam!!
OdpowiedzUsuńTeż uwielbiam szpinak, wpraszam się do Ciebie na ten pyszny obiadek :)
OdpowiedzUsuńcoś dla mnie...Makarony ,makarony ,,pod każdą postacią.Straszna ze mnie ..."makaroniara"
OdpowiedzUsuńBez szpinaku pochłonęłabym cały talerz! Pysznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl