Składniki:
- 1,5 l bulionu warzywnego lub drobiowego
- 0,5 kg pieczarek
- 1 marchewka
- 3 ziemniaki
- 0,5 cebuli
- seler kawałek
- pietruszka kawałek
- 0,5 łyżki masła
- sól pieprz do smaku
Pieczarki obrać z skórki, pokroić i odparować z nadmiaru wody. Warzywa oczyścić i pokroić. W garnku rozpuścić masło dodać warzywa i podsmażyć. Wlać bulion i ugotować do miękkości. Dodać odparowane pieczarki, chwilkę pogotować. Zdjąć z ognia i za pomocą blendera zmiksować na krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Oj, na to mam apetyt. Dzisiaj zrobie.
OdpowiedzUsuńprzepyszna taka kremowa zupka z pieczarek :-)
OdpowiedzUsuńZupy-kremy bardzo lubię.Twoja pieczarkowa taka pyszna:)
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie, lubię takie kremy:)
OdpowiedzUsuńAlinko tak pysznie wygląda Twoja zupa krem, że zjadłabym z ogromną przyjemnością taką miseczkę. Bardzo lubię pieczarki. Kto wie, może jutro zaserwuję na obiad:)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię wszelkie zupy kremy- dzieci przynajmniej jedzą bez kapryszenia:)
OdpowiedzUsuńCudny taki krem :) Uwielbiam wszystko co z pieczarkami :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Już czuję ten aromat...:)
OdpowiedzUsuńtaka wiosenna ta zupka :) chyba przez te zieleninki :)
OdpowiedzUsuńJaka śliczna miseczka :)
OdpowiedzUsuńMarzy mi się taki krem :)
OdpowiedzUsuńSuper :) bombka witaminowa i smakowa :)
OdpowiedzUsuńAle apetycznie zaserwowana zupka;)
OdpowiedzUsuńZ macą jeszcze nie próbowałam, a swoją drogą to wieki całe jej nie jadłam! :) Pięknie wygląda Twoja zupka :)
OdpowiedzUsuń