Składniki:
- bułki
- masło do smarowania
- mix sałat
- żółty ser
- szynka zrazowa Nove-Natura
- rzodkiewki
Bułki przekroić, posmarować masłem. Układać na dolnej części bułki w dowolnej kolejności zieloną sałatę, żółty ser, szynkę zrazową, plasterki rzodkiewki. Zakończyć zieloną sałatą i przykryć drugą połówką bułki.W wersji bardziej kalorycznej możemy dodać sos czosnkowy, ketchup lub majonez. Ja wybrałam wersję bardziej lajt bez sosów.
Wyroby które otrzymałam z linii Nove -Natura nie zawierają:
glutenu
fosforanów
glutaminianu sodu
sztucznych przeciwutleniaczy
sztucznych konserwantów
oraz żadnych składników zaczynających się na E.
A oto jakie produkty możemy kupić z tej linii:
kiełbasa długa bez E
kiełbasa krótka bez E
parówki bez E
szynka zrazowa z tłuszczem
szynka zrazowa
schab bez E
krakowska bez E
O zakładach mięsnych "Nove" możecie poczytać tutaj.
Przepisy i pomysły na wykorzystanie produktów z linii Nove-Natura znajdziecie na Fan Page'u tutaj.
wspaniała taka wiosenna kanapka, pycha
OdpowiedzUsuńAle wypasiona! :)
OdpowiedzUsuńKanapka imponująca i tak pięknie wygląda. Wiosennie. Z taką szynką pewnie smakuje jeszcze lepiej :)
OdpowiedzUsuńJeszcze nie próbowałam takiej szyneczki, ale wygląda zachęcająco :-)
OdpowiedzUsuńwww.kuchniaipodroze.blogspot.com
Cała wiosna w jednej kanapce :) pychaaa!!!
OdpowiedzUsuńBardzo smakowita ta kanapka.Najbardziej na śniadanie lubię tego typu kanapki.
OdpowiedzUsuńŚwietna, wiosenna kanapka :) Mniam!
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
ooo mniami! jak ja uwielbiam takie kanapki ;)
OdpowiedzUsuńwiosna na talerzu:) to lubimy:D
OdpowiedzUsuńKanapka pierwsza klasa :) Na pewno bardzo pożywna i zdrowa :)
OdpowiedzUsuńidzie wiosna! uwielbiam takie kanapki, choć muszę kombinować z pieczywem bezglutenowym...:(
OdpowiedzUsuńp.s. dobrze wiedzieć, że są wędliny, które można spokojnie zjeść i nie bać się chemii...
Pysznie wygląda ta kanapka;)) Tak wiosennie!
OdpowiedzUsuń