Składniki:
- 3 piersi z kurczaka
- schab wędzony z linii Nove -Natura
- żółty ser
- papryka czerwona świeża
- listki bazylii
- sól morska Kamis
- pieprz kolorowy Kamis
- suszone pomidory z czosnkiem Kamis
- 1 jajko
- mąka pszenna
- bułka tarta
- olej do smażenia
Piersi oczyścić, umyć i osuszyć.
Rozbić i każdą pierś z dwóch stron doprawić solą morską, świeżo
zmielonym pieprzem kolorowym oraz suszonymi pomidorami z czosnkiem. Na
każdej piersi ułożyć po dwa słupki szynki, sera, papryki oraz listki
bazylii. Zwinąć roladki. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce
tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z wszystkich stron około 20 min.
Mniam,mniam, bardzo apetyczne:)
OdpowiedzUsuńBardzo dostojnie się prezentują;))
OdpowiedzUsuńwyśmienite takie roladki :-)
OdpowiedzUsuńwyglądają prze-py-sznie! musimy wypróbować przepis:)
OdpowiedzUsuńWspaniałe!
OdpowiedzUsuńroladki wyglądają pysznie soczyście:) a z kurczaka są najlepsze:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię faszerowane filety. A Ty, jak widzę super nadziałaś. Pyszności, takie jak lubię :)
OdpowiedzUsuńale pyszności dziś Alinko zaserwowałaś, roladki wyglądają nie tylko pysznie, ale bardzo uroczo :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie roladki, idealny obiad dla mnie :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Wszelkiego rodzaju faszerowańce bardzo lubimy. Nadają się na okazje zwykłe i uroczyste. Bardzo mi się podoba Twoje nadzienie. Chętnie je wykorzystam.
OdpowiedzUsuńWyglądają piekielnie dobrze, Porywam jedną.
OdpowiedzUsuń