Składniki:
- 3,5 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka ciepłej wody
- 10g suszonych drożdży
- 1/3 szklanki oleju rzepakowego Rapso
- 1 łyżeczka soli
- 1 jajko
- 4 łyżki kukurydzy z puszki
- 100g żółtego sera
- 100g kiełbasy suchej z linii Nove - Natura
- ketchup
- przyprawa do pizzy sycylijskiej Kamis
- jajko do posmarowania
Do miski przesiać mąkę dodać suche drożdże sól i wymieszać. Wlać ciepłą wodę, olej, wbić jajko i wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Kukurydzę odsączyć z zalewy, ser i kiełbasę pokroić w kosteczkę. Ciasto podzielić na 8 równych części, uformować placki. Posmarować ketchupem i na środku każdej bułeczki rozłożyć kukurydzę, kiełbasę i żółty ser. Uformować bułeczki i dokładnie zlepić. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem ułożyć bułeczki zlepieniem do dołu obok siebie w odstępach i odstawić do ponownego wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać przyprawą do pizzy. Piec w temperaturze 200 stopni około 15-20 minut.
Nadzienie idealne, poproszę jedną! :)
OdpowiedzUsuńProszę się częstować.
UsuńWyglądają bardzo apetycznie;)) Chyba je zrobię, bo sama mam na nie ochotę a co dopiero moje chłopaki:)))
OdpowiedzUsuńświetne:) bardzo lubię takie:)
OdpowiedzUsuńChyba je zrobię, bo sama mam na nie ochotę a co dopiero moje chłopaki:))
OdpowiedzUsuńZachęcam, bo są puszyste i pyszne.
UsuńFajna propozycja ;)
OdpowiedzUsuńPiekłam chlebek z kiełbasą. Twoje bułeczki też mi się podobają. Widać, że są pyszne :)
OdpowiedzUsuńJakie boskie! Mogę jedną? :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Magda częstuj się. :)
Usuńświetnie wyglądają ! Pozdrawiam ciepło :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuńooo matko... istne ucieleśnienie moich marzeń!
OdpowiedzUsuńJeśli smakują tak, jak wyglądają, to z przyjemnością się poczęstuję :)
OdpowiedzUsuńZajrzałam tu wczoraj i padłam z wrażenia,jak dziś doszłam do siebie to komentuję-pysznie wyglądają,zapisuję i będę zbierać siły na ich wykonanie:)
OdpowiedzUsuń