Składniki:
- 800 g karczku
 - 1 cebula mniejsza
 - 1 jajko
 - 3 łyżki bułki tartej
 - 1 łyżka musztardy sarepskiej Kamis
 - 1 łyżeczka papryki słodkiej Kamis
 - 1/4 łyżeczki papryki ostrej Kamis
 - 1 łyżeczka majeranku Kamis
 - 0,5 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią Kamis
 - pieprz kolorowy do smaku Kamis
 - mini marchewki z puszki
 - kukurydza marynowana kolby
 - olej rzepakowy do posmarowania
 
 Mięso zmielić w maszynce do mięsa. 
Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na niewielkiej ilości oleju. Do 
mięsa dodać jajko, zrumienioną cebulę,bułkę tartą, musztardę i wszystkie
 przyprawy. Dokładnie wymieszać. Foremkę o wymiarach 25*10 cm wysmarować
 olejem, wyłożyć 1/3 masy mięsnej ułożyć rząd marchewki i kukurydzy 
konserwowej. Wyłożyć 1/3 masy mięsnej, rząd marchewki, kukurydzy i 
reszta masy mięsnej. Wyrównać powierzchnię posmarować olejem i włożyć do
 nagrzanego piekarnika na 170 stopni na około 60 min. Wyjąć i ostudzić.
Bardzo ciekawa ta pieczeń, wygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Pieczeń zapisuję-zdecydowanie do zrobienia!
OdpowiedzUsuńAlu ta pieczeń wygląda fantastycznie. Świetny pomysł na taką faszerowaną pieczeń. Super danie :)
OdpowiedzUsuńWygląda imponująco i bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńale smakowita pieczeń :) chętnie spróbujemy
OdpowiedzUsuńprzepadamy za takimi pieczeniami, Twoja wygląda cudownie i na pewno świetnie smakuje :)
OdpowiedzUsuń