Składniki:
- 1 szkl mleka
- 0,5 szkl płatków ryżowych błyskawicznych
- 1 łyżeczka miodu rzepakowego Miody Wileńskich
- 8 podłużnych biszkoptów
- 300 g truskawek
- 1 łyżka miodu rzepakowego
Zagotować mleko, wsypać płatki ryżowe i mieszając gotować na średnim ogniu około 4 minuty. Zdjąć z ognia dodać łyżeczkę miodu, wymieszać i odłożyć do ostudzenia. Płatkami napełnić do połowy kieliszki, pokruszyć po dwa biszkopty i na wierzch nałożyć truskawki zmiksowane z miodem.
Deser można podać od razu po przygotowaniu lub przed podaniem schłodzić w lodówce.
Przepięknie wygląda!
OdpowiedzUsuńKocham takie desery! Idealne na upały :)
OdpowiedzUsuńPiszesz, że pyszny deser, nie wątpię. Jeszcze tak pięknie wygląda, że kusi tak zapraszająco. Pozwolisz, że poczęstuję się tym pucharkiem... :)
OdpowiedzUsuńPyszny deserek :-)
OdpowiedzUsuńprzypomina mi desery z dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńPięknie się prezentuje, na pewno pyszny !
OdpowiedzUsuńpyszności :)
OdpowiedzUsuńŚwietny deser :)
OdpowiedzUsuń