piątek, 2 grudnia 2016

Klopsy z jajek z dwoma serami

Jeśli szukacie czegoś bezmięsnego na obiad to polecam wam te pyszne klopsy z jajka z dodatkiem żółtego sera i mascarpone. Są miękkie delikatne jednym słowem pyszne. Ja podałam je z ziemniakami i ogórkiem konserwowym.


Składniki:
Przygotowanie:
Cebulę drobno pokroić i zrumienić na maśle klarowanym.
Bułkę namoczyć w mleku.
Jajka i żółty ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Wbić jajko dodać mascarpone, zrumienioną cebulę, odciśniętą bułkę i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Bułkę tartą wymieszać z sezamem.
Z masy jajecznej formować klopsy obtoczyć w panierce z bułki tartej i sezamu. Smażyć na oleju aż się zrumienią.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz