Składniki:
- 1/4 średniej główki białej kapusty
 - 0,5 zielonego ogórka
 - 5-6 łyżek kukurydzy z puszki
 - 1 łyżka siekanego koperku
 - 2 łyżki majonezu
 - 1 łyżka gęstej śmietany 18%
 - Do smaku:
 - cukier
 - sól
 - ocet siedem ziół
 - pieprz
 
Kapustę poszatkować lekko posolić wymieszać i odstawić by trochę zmiękła. Jeśli młoda kapusta możemy ten punkt pominąć. W tym czasie pokroić na półplasterki ogórek, odsączyć kukurydzę i posiekać koperek. Warzywa razem wymieszać. Dodać majonez, śmietanę i ponownie wymieszać. Doprawić do smaku.
Jutro ją zrobię
OdpowiedzUsuńSuper, robimy. Świetne przepisy
OdpowiedzUsuńZrobię!
OdpowiedzUsuń