.

czwartek, 29 stycznia 2015

Kurczak w sosie kaszubskim z kaszą gryczaną

Czy można zrobić pyszne danie w pół godziny? A no można. Dzisiaj u mnie właśnie był taki obiad i powiem Wam, że byłam pozytywnie zaskoczona smakiem. Zrobiłam ala gulasz w sosie kaszubskim z borowikami i śmietaną firmy Nasza Chata. Jako dodatek podałam kaszę gryczaną niepaloną bio firmy Fresano.



Składniki:
Przygotowanie:
Piersi umyć, osuszyć i pokroić w paski. Doprawić solą, białym pieprzem i wymieszać. Na patelni rozgrzać masło klarowane i lekko zrumienić pokrojoną cebulę. Dodać mięso i podsmażyć. Wlać bulion, śmietanę, sos kaszubski, całość zagotować i jeśli lubimy pikantne potrawy doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wodę zagotować z solą, wsypać kaszę gryczaną i gotować na wolnym ogniu około 20 minut od czasu do czasu mieszając.




9 komentarzy:

  1. U mnie też kasza :-) bardzo fajny obiadek. Pyszności :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja lubie to ,ale z ryżem .

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne danie, wspaniale smakuje napewno,w to nie wątpię

    OdpowiedzUsuń
  4. Smaczny, zdrowy obiad. Pięknie podany... nic, tylko zjeść z apetytem :)

    OdpowiedzUsuń
  5. A dzie mozna dostac ten sos?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sos możesz kupić tu http://www.nasza-chata.pl/

      Usuń
  6. Mmm pomysł na pyszny i zdrowy obiad :)

    OdpowiedzUsuń