.

czwartek, 29 stycznia 2015

Kurczak w sosie kaszubskim z kaszą gryczaną

Czy można zrobić pyszne danie w pół godziny? A no można. Dzisiaj u mnie właśnie był taki obiad i powiem Wam, że byłam pozytywnie zaskoczona smakiem. Zrobiłam ala gulasz w sosie kaszubskim z borowikami i śmietaną firmy Nasza Chata. Jako dodatek podałam kaszę gryczaną niepaloną bio firmy Fresano.



Składniki:
Przygotowanie:
Piersi umyć, osuszyć i pokroić w paski. Doprawić solą, białym pieprzem i wymieszać. Na patelni rozgrzać masło klarowane i lekko zrumienić pokrojoną cebulę. Dodać mięso i podsmażyć. Wlać bulion, śmietanę, sos kaszubski, całość zagotować i jeśli lubimy pikantne potrawy doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wodę zagotować z solą, wsypać kaszę gryczaną i gotować na wolnym ogniu około 20 minut od czasu do czasu mieszając.




9 komentarzy: