.

piątek, 21 sierpnia 2015

Wytrawne babeczki

Nie zawsze babeczki muszą być na słodko. Ja proponuje też spróbować w wersji wytrawnej. Dodatki możemy dodać różne w zależności co mamy w lodówce lub ogródku. Można je również podać jako przystawkę lub dodatek do zup.

Babeczki podane na porcelanie Bogucice z kolekcji Diament Platin.

Składniki:
Przygotowanie:
W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz. Wbić jajka, wlać oliwę z oliwek i energicznie wymieszać na gładko. Dodać czosnek niedźwiedzi, cebulkę prażoną i ser pokrojony w drobną kostkę. Delikatnie wymieszać. Silikonowe foremki do muffinek wysmarować oliwą i wysypać bułką tartą. Foremki napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec w 180 stopniach około 35-40 minut. Po upieczeniu wyjąć z foremek i studzić na metalowej kratce. 


10 komentarzy:

  1. Super babeczki. Takie na słono są bardzo smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Rzadko robię muffinki na wytrwanie. A szkoda, bo Twoje wyglądają smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny pomysł :) Skusiłabym się na nie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam, nowa wersja muffinek :D Pychota :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Wytrawne babeczki muszą być pyszne,z tego co widzę nie mam wątpliwości;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetne na przystawkę. Dobry pomysł. I jakie ładne :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pycha! Wygladają bardzo smacznie

    OdpowiedzUsuń