Ciasto podane na porcelanie Bogucice z kolekcji Diament Gold.
Składniki:
- 150 g margaryny
- 3 jajka
- 200 g cukru
- 250 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 180 g jogurtu naturalnego
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżeczki cukru waniliowego z wanilią
- 400 g moreli
- 150 g borówki amerykańskiej
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Dodać przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia, jogurt naturalny oraz letnią rozpuszczoną margarynę. Całość zmiksować na wolnych obrotach do uzyskania jednolitego ciasta. Blachę o wymiarach 24*24 wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Wylać i równomiernie rozprowadzić. Na wierzchu ułożyć skórką do dołu połówki moreli, pomiędzy morele po wkładać borówki. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 175 stopni z termoobiegiem gór-dół. Piec około 45-50 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu ostudzić.
Źródło: książka Słodki Świat Kasi
Zabieram się za pieczenie! :)
OdpowiedzUsuńPyszne ciacho, jogurtowe najlepsze :)
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja Alinko :-)
OdpowiedzUsuńCiasto rewelacja;)
OdpowiedzUsuńPodziwiam ten smakołyk,bo jakoś za wypieki sama ostatnio rzadko się zabieram:)
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda, od razu bym zjadła taki jeden, duży kawałek :)
OdpowiedzUsuńPychotka :)
OdpowiedzUsuńCiasto rewelacyjne :)
OdpowiedzUsuńsmacznie wygląda:))
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie jogurtowce, są pyszne i długo świeże:)
OdpowiedzUsuń