Składniki:
- 0,5 kg dojrzałego arbuza (bez skórki)*
- 1 łyżka soku z limonki
- 1-2 łyżki miodu wielokwiatowego Miody Wileńskich
Z arbuza usuwamy pestki i pokrojony w mniejsze kawałki wrzucamy do naczynia z blendera kielichowego. Dodajemy sok z limonki, miód i miksujemy na najwyższych obrotach. Przelewamy do szklanek i podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.
*Najlepiej żeby arbuz był mocno schłodzony, wtedy arbuzada jest bardziej orzeźwiająca.
Jutro zrobię! Super pomysł :)
OdpowiedzUsuńDoskonały pomysł na smaczny napój. Ja też schładzam się pijąc zimną wodę, a mój mąż kroi arbuza (takiego prosto z lodówki) w kawałki i każdemu szykuje do miseczki porcję.
OdpowiedzUsuńŚwietne! Taki arbuzowy napój chodzi za mną od początku lata - może w końcu go przyrządzę, bo super się prezentuje!
OdpowiedzUsuńPyszne ! Idealny napój na lato
OdpowiedzUsuńświetny przepis !
OdpowiedzUsuńAleż świetny pomysł na te upały :)
OdpowiedzUsuńświetny napój na upały :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam arbuz, a taki napój na pewno by mi również przypadł do smaku.
OdpowiedzUsuńŚwietne! Musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńJa miksuję arbuza bez pestek i zamrażam. Dzięki temu razem z córcią mamy zimą pyszny "sok" z arbuza. Pychotka!
OdpowiedzUsuń