.

piątek, 13 maja 2016

Rafaello

Jak już kilka razy wspominałam uwielbiam słodkości z kokosem. Dziś mam dla was najlepsze jakie do tej pory jadłam domowe kuleczki rafaello. Przygotujecie je w kilka chwil i zapewniam, że w kilka chwil również będą znikać.


Składniki:
Przygotowanie:
Miękkie masła wymieszać i lekko utrzeć z cukrem pudrem. Dodać mleko, kokos, płatki migdałów, spirytus i zagnieść na jednolitą masę. Z masy formować niewielki kuleczki, zanurzyć w likierze kokosowym i obtoczyć w kokosie. Kulki rafaello odkładamy do stężenia. Ładnie wyglądają na stole podane w mini papilotkach.



2 komentarze:

  1. Pyszności.Skorzystam z przepisu;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię robić takie kuleczki na przyjęcia. Takich jeszcze nie robiłam. Na pewno spróbuję:)
    Dziękuję za przepis :)

    OdpowiedzUsuń