.

środa, 6 września 2017

Sałatka z tuńczykiem i kaparami

Też lubicie różnego rodzaju sałatki do chleba? U mnie wędliny i sery już się przejadły więc robię różnego rodzaju sałatki. Często wracam do wypróbowanych przepisów klik ale eksperymenty też robię. Tak oto powstała sałatka z tuńczyka z dodatkiem kaparów. Kaparami zastąpiłam ogórki konserwowe i powiem wam, że wyszło coś pysznego.



Składniki:
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym lub w oleju
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 4 łyżki kukurydzy z puszki
  • 3 łyżki kaparów
  • 1-2 łyżki majonezu 
  • sól 
  • pieprz
Przygotowanie:
Jajka pokroić w kostkę. Kukurydzę i kapary odsączyć z zalewy. 
Wszystkie składniki przełożyć do naczynia. Dodać majonez i wymieszać. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Jeśli tuńczyk jest w oleju można olej pominąć i dodać samego tuńczyka, majonez można zastąpić jogurtem naturalnym wtedy sałatka będzie mniej kaloryczna.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz