Porcelana Bogucice z kolekcji Odeon Platin.
Składniki:
- 2 duże piersi z kurczaka
- 200 g żółtego sera
- 1 łyżeczka posiekanego koperku
- 2 łyżki majonezu
- sól,pieprz do smaku
- Do panierowania:
- mąka pszenna
- bułka tarta
- jajko
- olej rzepakowy do smażenia
Piersi oczyścić, umyć i osuszyć. Przekroić wzdłużna na 2 części i rozbić. Doprawić z dwóch stron solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Żółty ser zetrzeć na tarce dodać koperek, majonez i wymieszać. Na każdym kawałku nałożyć sporą porcję sera. Zwinąć roladkę tak by boki były dobrze zakryte, żeby w trakcie smażenia ser za mocno nie wypływał.
Roladki panierujemy - mąka, rozbełtane jajko i bułka tarta.
Smażymy w głębokim oleju na średnim ogniu około 10 minut na złoto.
Pysznie wygląda ten przepis. Dziś u mnie na obiad będą te roladki;)
OdpowiedzUsuńRewelacja! Uwielbiam kotleta de volaille a to jest właśnie taki kotlet w ulepszonej wersji! :)
OdpowiedzUsuńDzisiaj właśnie próbuje zrobić
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że będą smakować. Pochwal się jak wyszły i czy smakowały.
Usuń