.

środa, 30 kwietnia 2014

Pieczeń z kukurydzą i marchewką

Pieczenie domowe są pyszne. Możemy je przyrządzać na różne sposoby. Ja tym razem dodałam marynowaną kukurydzę mini kolby oraz mini marchewki z puszki. Pieczeń wyszła smaczna i fajnie wyglądała w przekroju.



Składniki:


  • 800 g karczku
  • 1 cebula mniejsza
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej Kamis
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej Kamis
  • 1/4 łyżeczki papryki ostrej Kamis
  • 1 łyżeczka majeranku Kamis
  • 0,5 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią Kamis
  • pieprz kolorowy do smaku Kamis
  • mini marchewki z puszki
  • kukurydza marynowana kolby
  • olej rzepakowy do posmarowania 
Przygotowanie:
 Mięso zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na niewielkiej ilości oleju. Do mięsa dodać jajko, zrumienioną cebulę,bułkę tartą, musztardę i wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszać. Foremkę o wymiarach 25*10 cm wysmarować olejem, wyłożyć 1/3 masy mięsnej ułożyć rząd marchewki i kukurydzy konserwowej. Wyłożyć 1/3 masy mięsnej, rząd marchewki, kukurydzy i reszta masy mięsnej. Wyrównać powierzchnię posmarować olejem i włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 stopni na około 60 min. Wyjąć i ostudzić.
 
Domowy Wyrób

6 komentarzy:

  1. Bardzo ciekawa ta pieczeń, wygląda smacznie :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Pieczeń zapisuję-zdecydowanie do zrobienia!

    OdpowiedzUsuń
  3. Alu ta pieczeń wygląda fantastycznie. Świetny pomysł na taką faszerowaną pieczeń. Super danie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda imponująco i bardzo smacznie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. ale smakowita pieczeń :) chętnie spróbujemy

    OdpowiedzUsuń
  6. przepadamy za takimi pieczeniami, Twoja wygląda cudownie i na pewno świetnie smakuje :)

    OdpowiedzUsuń