.

poniedziałek, 26 maja 2014

Torcik tęczowy bez pieczenia

Dzisiaj Dzień Matki więc nie mogło zabraknąć czegoś słodkiego. W ogródku mam już pyszne, pachnące i dojrzałe truskawki więc zapraszam na torcik z truskawkami. Sezon krótki więc trzeba korzystać.
Przygotowanie torciku bardzo proste jedynie czas oczekiwania się dłuży szczególnie jak już torcik odłożony w lodówce do stężenia i schłodzenia.



Składniki:
  • 1 galaretka truskawkowa Winiary
  • 1 galaretka arbuzowa Winiary (375 ml)
  • 1 galaretka jagodowa Winiary (375 ml)
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1 puszka mleka niesłodzonego
  • biszkopty
  • truskawki
  • borówki
Przygotowanie:
Galaretkę truskawkową rozpuścić w szklance gorącej przegotowanej wody i wymieszać. Do galaretki arbuzowej i jagodowej dodać po 1 łyżeczce żelatyny i osobno przygotować w szklance gorącej przegotowanej wody. Wszystkie galaretki odłożyć do lekkiego stężenia. Zimne mleko zmiksować, podzielić na trzy części i wlać do tężejących galaretek. Galaretki zmiksować na najwyższych obrotach do podwojenia objętości. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć folią. Na dnie ułożyć biszkopty. Na środek tortownicy wlewać na przemian po 2 łyżki  masy. Masa sama będzie się rozpływać na boki. Włożyć na 4-5 godzin do lodówki. Przed podaniem udekorować owocami.




Rozpocznij owocowy sezon z galaretkami WINIARY! Milion smaków truskawek

11 komentarzy:

  1. Wspaniały tort :) Idealny na dzisiejsze święto :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Alu, pysznie u Ciebie. Słodko, truskawkowo i ... świątecznie :)))

    OdpowiedzUsuń
  3. cudowny Alinko ! :) pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak z bajki! ŚLICZNY :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudo :-) na pewno jest pyszne :-) porywam przepis :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Piękny torcik :) nie wiedziałam że w sernikach na zimno też się utworzy taka piękna zebra !

    OdpowiedzUsuń
  7. Och jejuś,jaki śliczny torcik:)

    OdpowiedzUsuń
  8. No proszę, wygląda zjawiskowo! :)

    OdpowiedzUsuń