Składniki:
- 2 zupki chińskie
- 1 puszka kukurydzy
- 1 papryka czerwona
- 1 ogórek zielony mniejszy
- 2 pomidory
- 1 pęczek szczypiorku
- 4 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
Kukurydzę odsączyć z zalewy. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w drobną kosteczkę. Pomidor sparzyć, obrać z skórki. Wydrążyć nasiona a miąższ pokroić w drobną kosteczkę. Ogórek obrać z skórki, pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie warzywa wymieszać w misce dodać rozdrobniony makaron z zupki chińskiej, pokrojony szczypiorek, majonez i wymieszać. Doprawić do smaku. Przykryć folią i włożyć na 3-4 godziny do lodówki do przegryzienia się smaków.
Lubię taką sałatkę,a dawno nie robiłam:)
OdpowiedzUsuńAlu piękna kolorowa sałatka :) takiej z zupek jeszcze nigdy nie robiłam, ale ten makaron jest w nich smaczny :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko,
Ola - Smakowy Raj
Jaka kolorowa mniam :)
OdpowiedzUsuńmakaron zmieknie bez zalewania????
OdpowiedzUsuńTak zmięknie, ale musisz ją zrobić wcześniej co najmniej 3-4 godziny przed podaniem a możesz i wcześniej.
UsuńUwielbiam ją, jest moim hitem! :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Oczywiście, że też lubię dodawać makaron z tych zupek do sałatek. Świetny pomysł z dodaniem świeżych warzyw :)
OdpowiedzUsuńLatem świeże warzywa są pyszne więc trzeba korzystać.
UsuńUwielbiam ten makaron z tych zupek :)
OdpowiedzUsuńŁał! świetne! muszę spróbować!
OdpowiedzUsuńJa robię dosłownie identyczną:)) nawet wczoraj ją robiłam:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńBardzo dobra sałatka , A dla tych którzy mają wątpliwości czy makaron zmięknie rada : makaron można zalać jogurtem naturalnym i jak zmięknie dodać
OdpowiedzUsuńresztę składników
Sałatka jest pyszna :) praktycznie po 2-óch godzinach stania w lodówce była już gotowa. Polecam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńSałatka jest naprawdę smaczna, robiłam ją wielokrotnie, tylko ja swoją wersję wzbogacam jajkami pokrojonymi w kostkę,. Rewelacja
OdpowiedzUsuńSałatka wygląda przepysznie . :).
OdpowiedzUsuńNie mieszkam w Polsce, mozesz Wlozyc zdjecie tej zupki bo salatka wyglada apetycznie.
OdpowiedzUsuńNie mam zdjęcia tej zupki. Ale możesz wykorzystać obojętnie której zupki chińskiej. Tu chodzi konkretnie o sam makaron bez tych przypraw.
UsuńJa zamiast ogórka i kukurydzy daje ugotowane jajka tez jest pyszna ☺
OdpowiedzUsuńZamiast pomidorów dodaje ,jajko, ser , szynkę z indyka , ogórek kwaszony i jest pycha :-D
OdpowiedzUsuń