Składniki:
- 1 szkl wody
- 0,5 szkl kaszki kukurydzianej
- 0,5 łyżeczki soli
W naczyniu zagotować szklankę wody z
dodatkiem soli. Wsypać kaszkę kukurydzianą i energicznie mieszać żeby
się nie przypaliło. Zmniejszyć ogień cały czas mieszać i gotować około
2-3 minuty. Gorącą masę rozłożyć równomiernie na foli. Można również
przykryć drugą folią i cienko rozwałkować wałkiem do ciasta. Ostudzić.
Za pomocą foremek do ciasteczek wykroić różne wzory.
Alu fajny pomysł na kluseczki :) piękny mają kolorek i powiem szczerze jestem bardzo ciekawa jak smakują, więc jeśli upoluję kaszkę kukurydzianą to wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Jakie ładne kształty. Przy okazji oko cieszą :)
OdpowiedzUsuńświetnie wyglądają, super pomysł:)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, cudnie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
W pierwszej chwili myślałam że to ciasteczka, a to moje ulubiona kaszka kukurydziana z której robię polente. Bardzo fajny pomysł na podanie kluseczek. Oczy cieszą kształtami.
OdpowiedzUsuńśliczne kluseczki :) Zupa z nimi musi wyglądać bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuńMoj tato robił takie kosteczki, dzięki za przypomnienie :) pycha do rosołku:)
OdpowiedzUsuńWow świetne ! Miałaś fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysl!
OdpowiedzUsuń