.

wtorek, 4 sierpnia 2015

Kisiel na soku

Jeśli mamy ochotę na kisiel nie musimy kupować tego w proszku. Wystarczy mieć w domu pyszne soki z Ogrody Sabinu i wtedy przygotowanie zdrowego i pysznego kisielu trwa chwilkę. Do produkcji soków używa się wyselekcjonowanych i dojrzałych owoców. Co dla mnie bardzo ważne to to, że soki nie zawierają cukru i konserwantów. W swojej ofercie mają spory wybór soków i co jeden to pyszniejszy. Po spróbowaniu tych soków nie będziecie chcieli sięgać po kartony. 
Zachęcam również do odwiedzenia profilu Ogrody Sabinu na fb.



Składniki:
  • 500 ml soku z jabłek i czerwonej porzeczki Ogrody Sabinu
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 jabłko
  • 1/4 szkl wody
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • szczypta cynamonu
  • maliny
Przygotowanie;
Odlać pół szklanki soku i rozmieszać w nim mąkę ziemniaczaną. Resztę soku zagotować wlać rozmieszaną mąkę i ponownie zagotować. Kisiel rozlać do pucharków.
Jabłko obrać z skórki pokroić w kostkę. Na patelni zagotować wodę, wsypać cukier, szczyptę cynamonu i dodać jabłka. Podsmażać na niewielkim ogniu aż woda odparuje a jabłka będą miękkie lecz nie rozgotowane. 
Jabłka przestudzić i nałożyć na wierzch, dodać po kilka malin i udekorować miętą.


4 komentarze: