.

poniedziałek, 7 sierpnia 2017

Sok z jarmużu ogórka i pietruszki

Jak już wcześniej pisałam u mnie w tym roku robi się sporo soków owocowych i warzywnych w różnych kombinacjach smakowych jak i kolorowych. Był już sok owocowy, czerwony z buraków a tym razem zielony. Do tego soku użyłam jarmużu, natki pietruszki, ogórka i kiwi. 

Sok zrobiony wyciskarką wolnoobrotową CR 4117 CAMRY PREMIUM.



Składniki:
  • 2 spore garści jarmużu
  • 1 spora garść natki pietruszki
  • 2 kiwi
  • 1 ogórek sałatkowy 
  • 1 łyżka soku z cytryny lub limonki
Przygotowanie:
Jarmuż i natkę pietruszki umyć. Kiwi obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Ogórek razem ze skórką pokroić w plastry. Wrzucamy po kolei  do wyciskarki wolnoobrotowej i mamy pyszny i zdrowy sok. Do gotowego soku wlać sok z cytryny i wymieszać. Sok można pić bezpośrednio po przygotowaniu lub schłodzić w lodówce. Po schłodzeniu przed spożyciem wymieszać.


6 komentarzy:

  1. Super przepis, rewelacja !

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie jest to zbyt mdłe do picia?

    OdpowiedzUsuń
  3. Ta soczysta zieleń jest bardzo apetyczna, ale właściwie, jak działa ten sok? To znaczy jest to sok energetyzujący, na odchudzanie czy jeszcze coś innego? Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Robiłam taki, jest pyszny o orzeźwiający

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda super.. muszę spróbować

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetnie wygląda! Samo zdrowie :)

    OdpowiedzUsuń