Jeżeli jesteście zainteresowani nasionami chia zapraszam na supple.pl
Składniki:
- 1 szkl napoju migdałowego z wapniem i witaminami lub mleka
- 3 łyżki nasion chia
- 2 połówki brzoskwiń w syropie
- wiśnie z kompoty
- listki czekoladowe
Do napoju wsypać nasiona, wymieszać i pozostawić. Po około 5 minutach ponownie wymieszać i odłożyć na około 1 godzinę by nasionka napęczniały. Brzoskwinie zmiksować na mus. W szklanych naczyniach ułożyć warstwami budyń z chia, mus, budyń z chia, mus. dekorujemy wisienką i czekoladowym płatkiem. Spożywamy bezpośrednio po przygotowaniu.
Uwielbiam desery z chia! <3
OdpowiedzUsuńTaki budyń to ja poprosze;)
OdpowiedzUsuńKoniecznie do zrobienia :)
OdpowiedzUsuńOj tak, bo deserek pyszny.
UsuńNie dość, że pysznie, to i pięknie <3
OdpowiedzUsuńPychota...przygotuję dla mojego młodszego rodzeństwa, które uwielbia wszelkie desery, a niekoniecznie powinno pochłaniać słodycze w dużych ilościach. Jak przeczytałam o nasionach, jakie warto jesć: http://www.jestemfit.pl/artykuly/dieta/nasiona-ktore-warto-jesc czyli m.in. właśnie nasiona chia, chce je wykorzystać we własnej diecie i jednocześnie zmobilizować do tego samego rodzinę. Bo wspólnie łatwiej zmienić nawyki :)
OdpowiedzUsuń