Składniki:
- 2 szkl napoju migdałowego lub mleka
- 1 szkl płatków owsianych zwykłych Halina
- 1 łyżka nasion chia
- 4 łyżki czerwonej porzeczki
- 6 łyżek malin
- 6 łyżek wiśni
- 3-4 łyżki wody
- golden syrop wg uznania
- migdały w płatkach
Napój migdałowy doprowadzić do wrzenia wsypać płatki owsiane i mod czasu do czasu mieszając gotować do miękkości płatków. Zdjąć z ognia, wsypać nasiona chia, wymieszać i odłożyć do lekkiego przestudzenia. W tym czasie do mrożonych owoców wlać wodą, golden syrop i chwilkę gotować aż owoce będą miękkie a sok lekko zgęstnieje.
W naczyniu przekładamy warstwowo owsianka, owoce, owsianka, owoce i na końcu posypujemy płatkami migdałów. Jemy na ciepło lub na zimno.
Razem ze mną owsianką zajadały się:
- Ala piecze i gotuje
- Słodkie okruszki
- Kulinarna Maniusia
- Grunt to przepis
- Moje Małe Czarowanie
- Piekielna Kuchnia Anety
- Kocurkowa kuchnia
- Apetyt na smaka
Wspaniała owsianka. Dziękuje za wspólne śniadanko :-)
OdpowiedzUsuńuwielbiam take smaki !
OdpowiedzUsuńTwoja owsianka wygląda naprawdę pysznie :)
OdpowiedzUsuńMuszę koniecznie taką zrobić :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Pyszne śniadanko :) Aż chce się dla niego wstać ;)
OdpowiedzUsuńMoje ulubione śniadanie na tylu blogach :-) Twoja owsianka pieknie się prezentuje :-) Dzięki Alu za wspólne śniadanie :-)
OdpowiedzUsuńZ napojem migdałowym musi być niesamowita! Następnym razem też tak zrobię ;) Dzięki za wspólne gotowanie :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe śniadanie :)
OdpowiedzUsuń