piątek, 5 kwietnia 2019

Sałatka z selera i jajek

Zbliżają się święta i czas pomyśleć o tym co podać na świąteczne stoły. Ponieważ wtedy królują jajka to proponuje zrobić sałatkę z selerem konserwowym i jajkami. Do tego jeszcze trochę dodatków i mamy pyszną i szybką sałatkę.

Porcelana Bogucice z kolekcji Paris.



Składniki:
  • 1 słoik selera konserwowego
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 0,5 puszki kukurydzy konserwowej
  • 150 g chudej szynki
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany gęstej 18% 
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • zielona cebulka
Przygotowanie:
Seler odsączyć na sitku przepłukać zimną wodą i pokroić na mniejsze kawałki. Kukurydzę odsączyć, jajka i szynkę pokroić w kostkę. W naczyniu wymieszać wszystkie składniki doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę włożyć na co najmniej 2-3 h do lodówki by smaki się przegryzły. Przed podaniem na górze posypać pokrojoną zieloną cebulką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz