Składniki:
- Krem truflowy:
- 200 ml kremówki 36%
- 180 g cukierków trufli
- 60 g czekolady gorzkiej
- 80 g mascarpone
Krem truflowy:
Dzień wcześniej podgrzać kremówkę wsypać drobno pokrojone trufle i czekoladę. Mieszając silikonową łopatką podgrzewać na średnim ogniu do momentu rozpuszczenia się cukierków. Zdjąć z ognia przykryć folią spożywczą by nie zrobił się "kożuch" i ostudzić. Zimną czekoladową kremówkę włożyć na kilka godzin do lodówki a najlepiej na całą noc. Do zimnej kremówki dodać zimne mascarpone i zmiksować na sztywny krem.
Przepis na krem truflowy z bloga Słodki Pomysł.
Omg przepadłbym *.*
OdpowiedzUsuńOjejciu pychotka
OdpowiedzUsuńCudny deserek!
OdpowiedzUsuńwygląda obłędnie :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam trufle! Krem pięknie trzyma formę :)
OdpowiedzUsuńAle apetyczne:)
OdpowiedzUsuńPychotka :)
OdpowiedzUsuńTeż bardzo lubię trufle
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie. Mniam :)
OdpowiedzUsuńJestem bardzo ciekawa smaku tego kremu. Nie mam wyjścia, muszę go przygotować :)
OdpowiedzUsuńSpróbowałam i jestem zachwycona! To mój ulubiony deser, a do tego pasuje do wszystkiego!
OdpowiedzUsuńja też uwielbiam trufle, oj bardzo :)
OdpowiedzUsuńwyśmienity deser :)
OdpowiedzUsuńNa pewno jest bardzo pyszne, zazdroszczę cierpliwości ;)
OdpowiedzUsuńCzy ten krem nadaje się do przełożenia tortu?
OdpowiedzUsuńTak, jak najbardziej jest pyszny.
Usuń