Składniki:
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 0,5 puszki groszku konserwowego
- 100 g żółtego sera
- 4-5 rzodkiewek
- zielona cebulka
- Sos majonezowy:
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- 0,5 łyżeczki ziół dalmatyńskich
- sól
- pieprz
Przygotować najlepiej szklane naczynie w którym będą widoczne warstwy sałatki. Jajka, żółty ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Cebulkę pokroić. Rzodkiewki zetrzeć na dużych oczkach. Groszek przepłukać zimną wodą i odsączyć.
Składniki sosu wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Układać kolejno warstwy: jajka, część sosu, groszek konserwowy, część sosu, żółty ser, reszta sosu, cebulka i na końcu starte rzodkiewki. Naczynie owinąć przeźroczystą folią i włożyć na kilka godzin do lodówki by smaki się przegryzły. Sałatkę można zrobić dzień wcześniej.
Pyszna 😊
OdpowiedzUsuńi jak tu trzymać dietę hihi :) Wygląda pysznie, chyba sprobuje zrobić na nadchodzące święta.
OdpowiedzUsuńNo właśnie wez tu schudnij
OdpowiedzUsuń