Składniki:
- 1 główka młodej kapusty
- 2 listki laurowe
- 3 kulki ziela angielskiego
- 1 gałązka koperku
- 1 płaska łyżka smalcu
- Do smaku;
- sól
- pieprz
- cukier
- ocet spirytusowy lub sok z cytryny
- 2 łyżki pokrojonego koperku
Kapustę pokroić, przełożyć do garnka i zalać wodą. Dodać gałązkę koperku, listki laurowe, ziele angielskie, smalec i doprowadzić do wrzenia. Gotujemy około 5 minut i przelewamy na sitko by odsączyć z nadmiaru wody. Kapustę przełożyć do miski i pozostawić do ostudzenia. Od czasu do czasu przemieszać. Zimną kapustę doprawić do smaku, dodać pokrojony koperek i wymieszać.
Pyszności. Trzeba korzystać póki jest taka młoda :-)
OdpowiedzUsuńTeż ostatnio robiłam z koperkiem,pyszna jest:)
OdpowiedzUsuńNajlepsza z koperkiem :)
OdpowiedzUsuń