.

poniedziałek, 8 lutego 2016

Sałatka z selera

Propozycji na sałatki nigdy za wiele. Sałatki sprawdzają się zawsze czy to na imprezach, spotkaniach ze znajomymi lub na śniadanie lub kolację. Przy okazji sałatek możemy zrobić tzw sprzątanie lodówki a wtedy takie sałatki są najlepsze. Ja zrobiłam znaną sałatkę z selera konserwowego ale  dodałam wyrazistą w smaku i aromatyczną kiełbasę wołową z orzechami laskowymi Tradycyjne Jadło. Sprawdziła się rewelacyjnie a sama kiełbasa po prostu pyszna.



Składniki:
  • 0,5 słoika selera konserwowego
  • 3-4 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 40 g kiełbasy wołowej z orzechem laskowym Tradycyjne Jadło
  • 2 krążki ananasa z puszki
  • 3-4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
Seler, kukurydzę i ananas odsączyć z zalewy. Seler drobniej pokroić, ananas pokroić w drobną kostkę. W naczyniu wymieszać seler, kukurydzę, ananas dodać pokrojoną w mniejsze kawałki kiełbasę i wymieszać. Dodać majonez wymieszać i ewentualnie doprawić do smaku. Włożyć na godzinę do lodówki by smaki się przegryzły.



1 komentarz:

  1. Ale smakowicie to wygląda , może masz chęć pokazać swoje umiejętności w moim konkursi ? wystarczy wysłać przepis zajrzyj koniecznie do przed ostatniego posta . Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń