Składniki:
- 0,5 kg białej kapusty
- 3 łyżki koperku
- Sos winegret:
- 1 łyżka miodu
- 0,5 łyżki musztardy sarepskiej
- 0,5 łyżki musztardy rosyjskiej
- 2 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki oleju lub oliwy
- sól i pieprz do smaku
Kapustę drobno poszatkować, koperek drobno pokroić. Przełożyć do miski lekko doprawić solą i pieprzem, wymieszać i odłożyć na około pół godziny. Składniki sosu energicznie wymieszać w zamykanym naczyniu doprawić solą i pieprzem. Wlać do surówki, wymieszać i pozostawić na kolejne pół godziny do przegryzienia smaków.
Bardzo lubię te surówkę :) Moja mama często robi :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Chrupiaca i pyszna do obiadu:)
OdpowiedzUsuńSuper :-) z chęcią taką wypróbuję, masz rację jemy surówki a tak mało ich na blogu, czas to zmienić :-) pozdrawiam :-) pyszna propozycja :-)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna surówka :) idealna do obiadu.
OdpowiedzUsuńPyszna do obiadu, i taka chrupiąca :)
OdpowiedzUsuńPyszna suróweczka, a u mnie na blogu tez jakoś tak ich mało:))
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie domowe surówki. Świetnie pasują do drugiego dania, ale można je też jeść solo:)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda:) Przepis muszę wypróbować:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie surówki :)
OdpowiedzUsuńPyszna, znam ją. W dodatku tak pięknie wygląda. A ja o niej zapomniałam. Dzięki Alu za przypomnienie, za ten post :)
OdpowiedzUsuńSmaki z rodzinnego domu. Do tego kawałek smacznej wieprzowinki, pyreczki......żyć i nie umierać !
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Uwielbiam takie smaki :)
OdpowiedzUsuńprzepisów na surówki nigdy za dużo, dodaję do wypróbowania!
OdpowiedzUsuń