wtorek, 23 lutego 2016

Sałatka z selera z czosnkiem

Sałatka w letnim i słonecznym kolorze. Króluje w niej żółty i biały, ale nie kolor jest najważniejszy. Najważniejszy jest smak. I właśnie ta sałatka go ma. Sałatka pysznie smakowała z chrupkim pieczywem kukurydziano-gryczanym Tovago.



Składniki:
  • 1 słoik selera konserwowego
  • 0,5 puszki kukurydzy konserwowej
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 50 g sera żółtego w plasterkach 
  • 3 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
Seler odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ser pokroić w drobną kosteczkę. Jajka pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. Odłożyć na 1-2 godzinę do schłodzenia by smaki się przegryzły.




3 komentarze: