wtorek, 10 maja 2016

Polędwiczki z indyka ze szpinakiem i mozzarellą

Polędwiczki z indyka są bardzo łatwe w obróbce a zarazem bardzo smaczne. Jest dużo bardziej delikatne od piersi z indyka i szybsze w przygotowaniu. Ja przygotowałam ją ze szpinakiem i delikatną rozpływającą się mozzarellą. Do tego podałam ziemniaki puree i surówkę z młodej kapusty. 


Składniki:
Przygotowanie:
Polędwiczki umyć osuszyć i doprawić z dwóch stron solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na wierzchu każdej polędwiczki ułożyć warstwę liści szpinaku i posypać mozzarellą. Piekarnik nagrzać na 190 stopni góra-dół. Do naczynia żaroodpornego dać 2 łyżki oleju kokosowego i podgrzać w piekarniku. Naczynie wyjąć przełożyć do niego polędwiczki, włożyć z powrotem do piekarnika i zapiekać około 20 minut. Przed podaniem na gorących polędwiczkach ułożyć plasterki pomidora.






4 komentarze: