Składniki:
- 3 placki tortilli
- 1 serek ziołowy typu almette*
- rukola
- ser żółty w plasterkach
- szynka konserwowa w plasterkach
Na tortilli cieniutko rozsmarować serek, rozłożyć warstwę rukoli, posmarować cienko serkiem, ułożyć ser żółty, posmarować cienko serkiem, ułożyć plasterki szynki i na końcu znowu cienko posmarować serkiem. Zwinąć tortillę w rulon, owinąć folią spożywczą i włożyć na około 1 godzinę do schłodzenia do lodówki. Przed podaniem pokroić ukośnie w plasterki o grubości około 1 centymetra.
* Cienko smarowałam serkiem pomiędzy każdą warstwą by roladki ładnie się skleiły i nie rozpadały się po pokrojeniu.
Ale smacznie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńpyszne :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie roladki :)
OdpowiedzUsuńNa imprezę jako przekąska wydają się idealne!:)
OdpowiedzUsuńRobię podobne , dodaję jeszcze paprykę i ogórka konserwowego a serek daję chrzanowy . Są mega pyszne 😊
OdpowiedzUsuń