Składniki:
- 0,5 kg rabarbar
- 1 szt pomarańcza
- do smaku cukier
- 3 l woda
Zagotować wodę. Następnie dodać do niej pokrojony w kawałki rabarbar oraz wcześniej sparzoną i wyszorowaną szczoteczką pomarańczę pokrojoną w plasterki razem z skórką. Dodać około 5 łyżek cukru i gotujemy około 10minut. Kompot schłodzić i dosłodzić wg smaku. Najlepiej smakuje bardzo zimny.
bardzo fajny przepis:)
OdpowiedzUsuńtaki w sam raz na upały do picia !:)
obserwuje i zapraszam do mnie:)
Coś na orzeźwienie super sprawa, u mnie kompot był :-)
OdpowiedzUsuńkompot! coś pysznego i idealnego na dzisiejszy dzień :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i dziękuję za udział w akcji!
ooo to coś dla mnie na niedzielny obiad, fajny pomysł i przepis:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam kompot z rabarbaru :P z pomarańczą musi być jeszcze lepszy
OdpowiedzUsuńTak sobie myślę, że chyba nie próbowałam jeszcze kompotu z rabarbaru... A przecież musi być pyszny! :)
OdpowiedzUsuńZapraszam na podsumowanie akcji Cytrynowe wypieki.
Zachęcam do zrobienia,jest bardzo smaczny.
UsuńJa również jeszcze nigdy nie próbowałam kompotu z rabarbaru i jestem ogromnie ciekawa tego smaku :) Wygląda orzeźwiająco i pysznie :)
OdpowiedzUsuńSkoro mamy sezon warto zrobić.Ale żeby był w takim kolorze musisz szukać czerwonych łodyg-zdecydowanie smaczniejszy jest od zielonego.
Usuńnajlepszy dla mnie kompot z rabarbaru i też dodaję przeróżne owoce, jakie mam pod ręką, lubimy mało słodki i najlepiej gasi pragnienie w upały jednocześnie orzeźwiając.....
OdpowiedzUsuńJa też mocno nie słodzę ale za to dobrze schładzam.
Usuń