Składniki:
- 3 plastry mięsa wieprzowego z szynki
- 1 szt marchewka
- 1 szt pietruszka
- 1 cebula mała
- 1 ząbek czosnku
- sól,pieprz kolorowy do smaku
- margaryna
- bulion warzywny
- mąka pszenna do zagęszczenia
Plastry mięsa umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Z dwóch stron doprawić solą i kolorowym pieprzem,odłożyć na pół godziny do lodówki.Rozgrzać na patelni margarynę i podpiec mięso z dwóch stron.Podlewać bulionem warzywnym i dusić.Warzywa oczyścić.Marchewkę i pietruszkę pokroić w półplasterki,cebulę w kostkę a czosnek w plasterki.Na około pół godziny przed końcem duszenia dodać do mięsa warzywa i całość dusić do miękkości mięsa i warzyw.Sos zagęścić mąką i doprawić do smaku.
ale pyszności:) mniam mniam:)
OdpowiedzUsuńpomysł bardzo apetyczny:)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się Twoje mięsko :) uwielbiam takie połączenia :)
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńMięsko jest na prawdę smaczne.
OdpowiedzUsuńooo takie obiadki to ja lubię! jak u mamy :)
OdpowiedzUsuńAle u ciebie pysznie mmm :) Pozdrawiam serdecznie :-)
OdpowiedzUsuń