poniedziałek, 13 maja 2013

Deser w błękicie z granolą

Przyszła pora na wykorzystanie nowego smaku galaretki Winiary Blue Curacao.A że kolor kojarzy mi się z wodą tak zrobiłam taki oto deserek.Piasek ,spienione fale no i piękny błękitny kolor wody.Ach ale mi się zatęskniło za wakacjami.


Składniki:
  • 1 szt galaretka o smaku blue curacao 52 g
  • 150 ml kremówka 30%
  • 1 szt śmietan fix
  • 2 łyżeczki cukier puder
  • granola orzechowa 
 Przygotowanie:

Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić w zimne miejsce do stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno dodać śmietan fix i cukier puder.Ponownie zmiksować do połączenia się składników. Do kieliszków wkładamy na przemian tężejącą galaretkę i bitą śmietanę.Deser odkładamy do lodówki na tak długo aż galaretka całkowicie się zetnie.Przed podaniem na górze deser posypujemy granolą orzechową.  





13 komentarzy:

  1. Anonimowy13 maja, 2013

    WYGLĄDA SUPER WAKACYJNIE NG

    OdpowiedzUsuń
  2. cudnie i te dekoracje ,masz wyobraźnie ... i talent do zdjęć

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy13 maja, 2013

    kolorek galaretki istna morska toń, fajny pomysł na deserek :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo często robię takie galaretki :D

    http://sniadaniainietylko.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. Cieszę się że deser się podoba. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Poczułam się jak nad morzem.Super pomysł :-)

    OdpowiedzUsuń