.

poniedziałek, 13 maja 2013

Deser w błękicie z granolą

Przyszła pora na wykorzystanie nowego smaku galaretki Winiary Blue Curacao.A że kolor kojarzy mi się z wodą tak zrobiłam taki oto deserek.Piasek ,spienione fale no i piękny błękitny kolor wody.Ach ale mi się zatęskniło za wakacjami.


Składniki:
  • 1 szt galaretka o smaku blue curacao 52 g
  • 150 ml kremówka 30%
  • 1 szt śmietan fix
  • 2 łyżeczki cukier puder
  • granola orzechowa 
 Przygotowanie:

Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić w zimne miejsce do stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno dodać śmietan fix i cukier puder.Ponownie zmiksować do połączenia się składników. Do kieliszków wkładamy na przemian tężejącą galaretkę i bitą śmietanę.Deser odkładamy do lodówki na tak długo aż galaretka całkowicie się zetnie.Przed podaniem na górze deser posypujemy granolą orzechową.  





13 komentarzy: