Większość osób je zna, robię je dosyć często ale jakoś nigdy nie robiłam zdjęć. W końcu tym małym, słodkim i ekspresowym smakołykom zrobiłam zdjęcia więc dodaję i przepis. A Was zapraszam do zrobienia jeśli lubicie słodkości.
Składniki:
350 g krówek
80 g margaryny
60 g ryżu preparowanego
Przygotowanie:
Krówki i margarynę włożyć do rondelka podgrzewać na lekkim ogniu i mieszać do rozpuszczenia się krówek i margaryny. Gdy masa się połączy dodać ryż, wymieszać i zdjąć z ognia. Formować za pomocą łyżki szyszki lub kulki, ułożyć na macie silikonowej lub papierze do pieczenia i pozostawić do wystudzenia.
wyglądają bardzo apetycznie :) moja córka bedzie zachwycona
OdpowiedzUsuńUwielbiam szyszki, zawsze jadło je się w szkole :)
OdpowiedzUsuńale fajny pomysł ;) nigdy nie jadłam takich szyszek ;)
OdpowiedzUsuńSmak mojego dzieciństwa.Zapomniałam o nim ,na pewno sobie zrobię te szyszki.dziękuję za przypomnienie.POZDRAWIAM
OdpowiedzUsuńOd kilku dni noszę się z zamiarem ich zrobienia. Widać mamy podobny gust:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam, muszę w końcu się zmobilizować i też zrobić:):)
OdpowiedzUsuńOch to smak mojego dzieciństwa-nadal je lubię,muszę kiedyś zrobić:)
OdpowiedzUsuńdodając jeszcze cukierki toffi ciągnące i kakao wychodzą rewelacyjne
OdpowiedzUsuń