Składniki:
- 2 szkl mąki pszennej
- 0,5 szkl cukru
- 2 jajka
- 1,5 szkl jogurtu waniliowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 6-8 połówek brzoskwiń w syropie klik
- 3 łyżki soku pomarańczowego
- do smażenia olej rzepakowy Rapso
Żółtka zmiksować z cukrem dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, jogurt waniliowy i całość zmiksować. Białka ubić na sztywno dodać do masy i delikatnie wymieszać do uzyskania jednolitego ciasta. Smażyć na niewielkiej ilość oleju rzepakowego z dwóch stron. Brzoskwinie pokroić w kosteczkę dodać sok pomarańczowy i wymieszać. Placki rozłożyć na talerz i nałożyć salsę brzoskwiniową. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Wyglądają tak smakowicie, że aż oczu oderwać nie mogę :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, mam nadzieję że wypróbujesz przepis.
UsuńWspaniałe! Salsa z brzoskwiń jest wprost wymarzona do tych placuszków :)
OdpowiedzUsuńDokładnie, pasuje idealnie.
Usuńświetna prezentacja!
OdpowiedzUsuńWyglądają naprawdę rewelacyjnie, chyba niedługo skorzystam z Twojego przepisu :)
OdpowiedzUsuńBędzie mi miło jeśli zrobisz i się pochwalisz efektem.
Usuńwyglądają świetnie:) pięknie podane:)
OdpowiedzUsuńPięknie podane i takie delikatne:)
OdpowiedzUsuńJej jak pieknie podane! Az zal jesc! haha Sliczne placuszki i musze byc pyszne, kocham wszelkie placki i racuszki:)
OdpowiedzUsuńMogę potwierdzić, że smakują wybornie. U mnie nie zostały tak super podane, jak u Ciebie, ale i tak były pyszne!
OdpowiedzUsuńCieszę się że smakowały, pozdrawiam.
Usuń