Składniki:
- 1 polędwica wieprzowa
- 150 g wędzonego boczku cienkie plasterki
- musztarda rosyjska Kamis
- sól morska ziołowa Kamis
- pieprz kolorowy Kamis
- kilka strąków zielonego groszku
- liście z buraków czerwonych
- kilka gałązek koperku
- 2 łyżki oleju
Polędwiczkę oczyścić z białych błonek. Przeciąć na długość uważając żeby nie przeciąć za głęboko. Przykryć kawałkiem foli spożywczej i równomiernie rozbić na grubość około pół centymetra. Posmarować musztardą doprawić do smaku świeżo zmieloną solą morską z ziołami i kolorowym pieprzem. Ułożyć liście z buraków dodać zielony groszek, gałązki koperku i zwinąć roladę. Całą roladę obłożyć cienko pokrojonym boczkiem wędzonym. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia przełożyć roladę i posmarować olejem. Włożyć na środkowy ruszt do nagrzanego piekarnika na 190 st i piec około 40 minut. 10 minut przed końcem włączyłam funkcję grilla z górną grzałką.
Sadząc po zdjęciach, jestem przekonana, że domownicy na widok tych polędwiczek wydali okrzyk zachwytu. Bo Alinko świetnie zrobiłaś. Przepis doskonały a polędwiczki pysznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńWspaniały przepis, wyglądają polędwiczki bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Bardzo smakowite roladki.
OdpowiedzUsuńNiezwykle smakowite i piękne :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe danie :-) a jak pięknie podane :-) super :-)
OdpowiedzUsuń