Składniki:
- 10 kromek chleba tostowego
- 10 plasterków żółtego sera
- 10 plasterków szynki
- 2 jajka
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
Z chleba odkroić skórki. Za pomocą
wałka cienko rozwałkować ale uważać żeby chleb się nie rozwarstwił. Na
każdej kromce położyć plasterek ser, szynki i zwinąć ruloniki. Obtoczyć w
roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z wszystkich stron
na średnim ogniu. Podawać z ketchupem, sosem czosnkowym na ciepło lub na
zimno.
Kiedyś jadłam w jakiejś knajpce, były pyszne! Muszę je koniecznie spróbować zrobić je w domu :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Z wafli robiłam, z chleba jeszcze nie... Świetny pomysł, na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńMój mąz byłby zachwycony:)))
OdpowiedzUsuńZ chleba? Fajne rozwiązanie :)
OdpowiedzUsuńSuper propozcyja na imprezę :)
OdpowiedzUsuńFajna alternatywa dla tradycyjnych krokietów :)
OdpowiedzUsuńtakie jeszcze nigdy nie robiłam, bardzo ciekawy pomysł
OdpowiedzUsuńA można zrobić z innego rodzaju chleba?
OdpowiedzUsuńJa nie próbowałam, ale zawsze można podjąć wyzwanie i spróbować. :)
UsuńJa robiłam w bulce kajzerce . Pychaa. Tylko ja robilam ffarsz z kapusty kkiszonej pieczarek i mięsa mielonego. Polecam
OdpowiedzUsuńA przepis można ??
Usuń