Składniki:
- 1 szkl mleka kokosowego
- 0,5 szkl mąki z amarantusa
- 1 szkl mąki pszennej
- 2 jajka
- 0,5 łyżeczki kakao
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 20 g czekolady mlecznej
- 2 banany
- olej do smażenia
Mleko kokosowe, mąkę pszenną, mąkę z amarantusa i jajko zmiksować na jednolite ciasto. Odlać pół szklanki dodać kakao i dokładnie zmiksować. Na patelnię nalać łyżeczkę oleju i podgrzać. Zdjąć patelnię z ognia i za pomocą dekoratora cukierniczego zrobić cienkie paski z ciasta czekoladowego. Ponownie patelnie przełożyć na ogień i wlać tyle białego ciasta, żeby zakryło czekoladowe paski. Smażyć naleśniki z obu stron. Naleśniki wystudzić. Czekoladę pokroić w drobną kosteczkę dodać do jogurtu naturalnego i wymieszać. Każdy naleśniki posmarować jogurtem, nałożyć kilka kawałków pokrojonego banana i zwinąć.
naleśniki - zebry! tak mi się skojarzyło :)
OdpowiedzUsuńmogą być i zebry :)
UsuńWyglądają smacznie więc muszą takie być :D
OdpowiedzUsuńTak są bardzo smaczne,,,
Usuńpiękne naleśniki:)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
Usuńświetne naleśniki , ślicznie się prezentują ,są pyszne i zdrowe ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję,tak były pyszne.
UsuńAlina, częstuję się naleśniczkiem ;) wyglądają pysznie ;)
OdpowiedzUsuńCzęstuj się Kasiu,możesz zjeść nawet dwa.
Usuń