Minimum roboty maksimum smaku.
Składniki:
- 4 szt kiełbasa biała parzona Hańderek
- 1 cebula
- 2 średnie marchewki
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła klarowanego
- 1 puszka pomidorów
- 3/4 szkl bulionu
- 1 łyżka konfitury z brusznicy
- 0,5 łyżeczki tymianku
- 0,5 łyżeczki oregano
- 0,5 łyżeczki bazylii
- sól, pieprz do smaku
Z kiełbasy zdjąć osłonki i pokroić w plasterki o grubości około 1 cm.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki. Marchewkę oczyścić i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Na patelni rozgrzać łyżkę masła dodać cebulę, czosnek, marchewkę i podsmażyć. Przełożyć warzywa na talerz. Na patelnię dodać łyżkę masła podgrzać i dodać kiełbasę. Kiełbasę podsmażyć z dwóch stron. Dodać warzywa, konfiturę z brusznicy, pomidory z puszki,bulion oraz zioła. Wymieszać chwilę podsmażać doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z ugotowanym makaronem, ryżem lub kaszą.
Pierwszy raz trafiłam tutaj i nie mogę sie napatrzeć na te przepisy. Pyszności!
OdpowiedzUsuńW takim razie zostań na dłużej"rozgość się" szukaj inspiracji gotuj i piecz. Miło będzie jeśli pozostawisz po sobie komentarz jeśli coś wypróbujesz. Pozdrawiam
UsuńUgotowane. Pyszności. U mnie z knedlem czeskim. Czy można dodawać zdjęcia w komentarzach?
OdpowiedzUsuńW komentarzu nie ale proszę podesłać na maila lub wysłać mi na fb. Cieszę się,że danie smakowało.
UsuńWow. Nie sądziłam, że to danie może być aż tak dobre :)
OdpowiedzUsuń