środa, 5 listopada 2014

Sałatka rybna z jajkiem

Same ryby w puszce są trochę nudne, ale dodając kilka składników możemy wyczarować pyszny dodatek do chleba. Ja dosyć często robię różne kombinacje w składnikach i za każdym razem jest smacznie. Tym razem prosta i szybka wersja na bazie filetów z śledzia w sosie pomidorowo paprykowym.



Składniki:
  • 2 puszki filet ze śledzia z sosie pomidorowym z papryką GRAAL
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Filety razem z sosem przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Ogórki i jajka  pokroić w kostkę dodać do filetów. Dodać szczypiorek, wymieszać i doprawić do smaku. Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce. Dobrze smakuje z razowym pieczywem.





9 komentarzy:

  1. taką sałateczkę to chętnie bym przyswoiła :D

    OdpowiedzUsuń
  2. takie na kanapkę bardzo lubię:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię sałatki rybne. Zawsze jednak dodaję ogórki kiszone. Muszę spróbować z konserwowymi. Ależ te kanapki wyglądają pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetna sałatka, takie bardzo lubię :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Alinko ja robię pasty z ryb. Ale Twoja wersja na sałatkę z rybą bardzo mi się podoba i chętnie bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń